Egy újabb nap Önkéntes Lelkészeink Katasztrófa Elhárító Osztagának élében, a boszniai Orasjében

 

KOPANICA, BOSZNIA-HERCEGOVINA - az Önkéntes Lelkészek Katasztrófa Elhárító Osztaga állati tetemeket távolít el az árvíztől megrongálődott, helyi csirkefarmról

KOPANICA, BOSZNIA-HERCEGOVINA – az Önkéntes Lelkészek Katasztrófa Elhárító Osztaga állati tetemeket távolít el az árvíztől megrongálődott, helyi csirkefarmról

Egy újabb nap kőkemény munka áll mögöttünk. Ez bizony nem a nyúlszívűeknek napja volt! Csapatunk komoly elszántságról tett ma is tanúbizonyságot, ahogy bátran szembeszállt a rideg fizikai valósággal. Megtisztítottunk egy kisebb helyi disznó és csirkefarmot, ide értve természetesen az elhullott állati tetemek eltakarítását is. Habár egyikünk sem rendelkezett korábban különösebb, ilyes fajta gyakorlattal, mégis magas szintű profizmus és elszántság jellemezte hozzáállásunkat, amelyet még az Önkéntes Lelkészek Katasztrófa Elhárító Osztaga is elismerően nyugtázott. 
 
Ahogy befejeztük a takarítást, csapatvezetőnk, Juraj Duna meghívta a Szlovák Hadsereg egy különleges alakulatát, akik szintén önkéntes szolgálatot nyújtanak a térségben. Mivel ők rendelkeznek egy speciális fertőtlenítő berendezéssel, szinte pillanatok alatt kifertőtlenítették az egész helyszínt. 
 
A család, akiknek segítettünk, egy finom, ‘burek pitában’ nevű bosnyák ételspecialitással lepett meg bennünket ebédre. A hölgy a Horvát Fociválogatott pólómezében szolgálta fel az ebédet, ugyanis az egesz falu türelmetlenül leste a Foci VB-n, a Horvátország-Brazilia meccs kezdetét. A nap végén készült rólunk egy fotó a család és a különleges Szlovák katonai alakulat társaságában.
 
Egyébként közeleg a nyári szünidő. Hacsak nem foglaltál szállást valami menő hotelben, a Francia Riviérán, javaslom, gyere, csatlakozz csapatunkhoz, és töltsd a nyári szabadságodat Önkéntes Lelkészként, felejthetetlen élményt jelentő humanitárius szolgálatban, Boszniában! Csak kattints ide az űrlap kitöltéséhez, és néhány napon belül már itt is lehetsz velünk! Tényleg, még, ha foglaltál is hotelszobát a Francia Riviérán, csak töröltesd, és gyere! Garantáljuk, hogy nem fogod megbánni!
 
Remélem, hamarosan találkozunk Boszniában!
 
Üdv:
 
Az Önkéntes Lelkészek Katasztrófa Elhárító Osztaga
IMG_1812xs
This entry was posted in Magyarul. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s