CSŐVÁRI ÁGNES: Portré az Önkéntes Lelkészek Katasztrófa Elhárító Osztagának egy tagjáról

Csővári Ágnes, az Önkéntes Lelkészek Katasztrófa Elhárító Osztagának tagja, védőöltözékben az árvíz súlytotta Kopanyicében (a boszniai Orasje városához közel)

Csővári Ágnes, az Önkéntes Lelkészek Katasztrófa Elhárító Osztagának tagja, védőöltözékben az árvíz súlytotta Kopanyicében (a boszniai Orasje városához közel)

Ágnes, hogy határoztad el, hogy csatlakozol az Önkéntes Lelkeszek Katasztrófa Elhárító Osztagához, itt Boszniában?

Már többször gondoltam rá, hogy mint Szcientológus, Önkéntes Lelkészként aktiválom magam. Próbáltam úgy szervezni az életem, hogy az álmaimnak élhessek, de ez mindíg túl sok időt és energiát vett igénybe. Amikor azokról a szörnyű áradásokról hallottam Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szerbiában, úgy döntöttem, hogy itt az idő, hogy végre tényleg tegyek valamit, és felhagyjak azzal, hogy különböző élethelyzeteim kedvező együttállására várjak.

Eddig milyenek a benyomásaid az önkéntes lelkészi munkáról így, hogy itt vagy?

Egy hete érkeztem ide a boszniai Orasjébe, és nagyon megszerettem itt. Nagyszerű érzés itt lenni a helyi emberek között, segíteni kemény fizikai munkájukban, támogatást nyújtani életük egyik legkeményebb időszakában, néha szimplán csak azzal, hogy itt vagyunk és meghallgatjuk őket, máskor lelki segítségnyújtással, mint amilyen az assziszt*.

(* Az asszisztok L. Ron Hubbard által kifejlesztett hatékony eljárások segítségnyújtásra, ha valaki beteg, sérült, kimerült, vagy veszteség érte stb. Az asszisztok célja, hogy a rászoruló a lehető leggyorsabban jobb állapotba kerüljön testileg, és egyúttal lelkileg is. Asszisztokkal bárki segíthet másoknak, aki megtanulja a technikáját. A fordító)

Imádok asszisztokat adni illetve Szcientológiát szolgáltatni. Ez a csodálatos technológia már sokszor segített nekem az életem során, tudom, hogy működik, es szeretem megosztani másokkal is. Szeretek tevőlegesen résztvenni fizikai munkákban, főleg, ha azt látom, hogy ezzel segítehetek más embereknek. Szerintem, itt lenni és segíteni embereknek, akiket soha még csak nem is láttunk korábban, hogy újra építhessék az életüket, illetve lelki támogatást nyújtani nekik, nemcsak, hogy lelkileg felemelő, hanem szerfelett kielégítő elfoglaltság is.

A legnagyszerűbb az egészben az, hogy mások megsegítése mindig nagyon megtérülő befektetés. Látni, hogy változást hoztál más emberek életében, egyszerűen magasztos. Nincs semmi más, ami ehhez fogható, ez a legcsodálatosabb érzés, amit valaki átélhet.

Van valami, amit szeretnél elmondani azoknak, aki olvassák ezt a cikket? 

Szeretném ha átélnék, amit most én élek át, hogy megkapjak ezeket a fantasztikus nyereségeket ők is! Lehet, gondolkoztak azon, hogy csatlakozzanak hozzánk, de úgy érezték, maguk mögött kéne hagyniuk az életüket, le kéne mondaniuk a bevételeikről, vagy a szórakozásról, fel kéne áldozniuk dolgokat, de talán nem tudják, milyen sokat nyerhetnének azon, ha ide jönnének, és átélnék mindazt, amit mi itt átélünk.

Mit gondolsz a legfontosabbnak az itteni munkáddal kapcsolatban?

Az elmúlt napokban voltak olyan pillanatok, amikor úgy éreztem, hogy magam is része vagyok annak a családnak, amelyiknek segítettünk. A nyelvi akadályok ellenére tényleg, mintha a helyi közösség tagja lennék. Ők csodálatos emberek, akik mindenüket megosztanák, mégha nekik maguknak sincs sok, amit adhatnának. Gondoskodnak rólunk, a biztonságunkról és kifejezésre juttatják felénk vendégszeretetüket.

Mi, itt az Önkéntes Lelkeszek Katasztrófa Elhárító Osztagában jó célt követünk. Különböző országokból érkeztünk, különbözik a korunk és a hátterünk, mégis igazi csapatot alkotunk. Segítjük és vigyázzuk egymást, és az idő, amit munkával töltünk itt, néha bizony kemény, nem holmi vakációzás, de azért mégis egy vidám kaland ez az egész.

Itt, a csapatban mindenkinek egy a célja: segíteni másoknak, és akik másoknak szeretnének segíteni csak jó emberek lehetnek. Jó emberek egy nagyszerű céllal, ez tesz bennünket ilyen jó csapattá.

Bármi más, amit szeretnél hozzáfűzni? 

Szeretem az embereket, az utazást, a kalandokat és ha mindezekben egyszerre lehet részem, az tényleg lelkesítően hat rám. Ha ezeken felül még segíthetek is másoknak, az az igazán tökéletes kombináció.

*****
Ha szeretnél csatlakozni Ágneshez, és a Önkéntes Lelkeszek Katasztrófa Elhárító Osztagához, kattints ide, és amint lehet, felveszzük veled a kapcsolatot!
Remélem, hamarosan találkozunk Boszniában!
Üdv:
Az Önkéntes Lelkészek Katasztrófa Elhárító Osztaga
Megrongálódott bútorok eltávolítása az elárasztott házakból

Megrongálódott bútorok eltávolítása az elárasztott házakból

Segélyszállítmány eljuttatása a helyi Vöröskereszt raktárába

Segélyszállítmány eljuttatása a helyi Vöröskereszt raktárába

Az ínycsiklandozó bosnyák házikoszt jóízű elfogyasztása

Az ínycsiklandozó bosnyák házikoszt jóízű elfogyasztása

Friss gyümölcs kiszállítása gyerekeknek a Vöröskereszt menedékszállásaira

Friss gyümölcs kiszállítása gyerekeknek a Vöröskereszt menedékszállásaira

This entry was posted in Magyarul. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s