Još jedan dan u životu Volontera dobre volje za krizne intervencije u Orašju, Bosna i Hercegovina

SELO KOPANICE, BOSNA I HERCEGOVINA - Članovi tima Volontera dobre volje uklanjaju uginule životinje iz lokalne farme pilića, uništene u nedavnim poplavama.

SELO KOPANICE, BOSNA I HERCEGOVINA – Članovi tima Volontera dobre volje uklanjaju uginule životinje iz lokalne farme pilića, uništene u nedavnim poplavama.

Još jedan dan teškog rada je iza nas. Današnji zadaci nisu bili za ljude slaba srca, ali naš se tim snažno suprotstavio fizičkom radu (MEST). Radili smo na čišćenju malog lokalnog svinjca i farme pilića, što je uključivalo i uklanjanje uginulih životinja. Iako niko od nas nije imao iskustva sa ovakvom vrstom posla, pokazali smo visoku profesionalnost I suočavanje s problemom koje se i očekivalo od Volontera dobre volje za krizne intervencije.

Kada smo završili s čišćenjem, naš vođa tima Juraj Duna, pozvao je Jedinicu Slovačke vojske za specijalne zadatke, koji su također voluntirali u ovom području. Oni su imali profesionalnu opremu za dezinfekciju te su odradili dezinficiranje za iznimno kratko vrijeme.

Ponovno nas je porodica, kojoj smo pomagali, iznenadila s ručkom tradicionalnih bosanskih delicija- burekom i pitom. Gospođa je servirala ručak obučena u dres Hrvatske nogometne reprezentacije, kako je cijelo selo nestrpljivo čekalo početak Svjetskog nogometnog prvenstva i utakmicu između Hrvatske i Brazila. Na kraju dana, cijeli tim se slikao sa porodicom i Specijalnom jedinicom Slovačke vojske.

Usput, ljetni praznici dolaze uskoro. Osim ako već niste bukirali neki fensi hotel na Francuskoj rivijeri, predlažem vam da dođete ovdje, pridružite se našem timu i provedete nezaboravno ljeto kao Volonter dobre volje, radeći u humanitarne svrhe u Bosni i Hercegovini. Samo kliknite na dugme “Aktivacija” iznad, popunite formular i možete biti s nama u samo nekoliko dana. Ustvari, čak i ako jeste već bukirali neki fensi hotel na Francuskoj rivijeri, samo ga otkažite i dođite ovdje. Garantiramo vam da nećete zažaliti!

Nadam se da se vidimo uskoro.

S poštovanjem,

Vaš tim Volontera dobre volje za krizne intervencije.

 

IMG_1812xs

This entry was posted in Bosanski. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s