Scijentološki Volonter dobre volje pruža pomoć porodicama bosanskog sela Kopanice

IMG_1763xs

Danas je naš tim Volontera dobre volje za krizne intervencije proveo dan u Kopanicama, gdje su radili sa lokalnim porodicama na spašavanju građevinskog materijala iz njihovih kuća koje su predviđene za rušenje. Temelji kuće su se pomjerili usljed snažnog vodenog vala, nakon što je riječni nasip pukao te su kuće postale nestabilne i opasne za život u njima.

Iako neki članovi tima nisu imali prethodno iskustvo u ovoj vrsti posla izgradnje / rušenja, brzo su naučili i pružali su efikasnu pomoć svojim obiteljima domaćinima. Skinuli smo kompletnu krovnu konstrukciju, štokove vrata i bakarne vodovodne cijevi koje će obitelji koristiti u izgradnji svojih novih kuća. Također smo pomagali u čišćenju i dezinfekciji nekih od spašenih kućanskih aparata.

Porodice su spremale za nas vrlo ukusna i hranjiva domaća jela. Nakon ručka, lokalni katolički svećenik nam se pridružio na pauzi za kafu te nam se zahvalio na našem humanitarnom radu.

Jedan od članova porodice je ozlijedio svoju ruku dok je radio na krovu, ali je njegov bol momentalno olaškan putem pomoći dodirom, kojeg je stručno pružio Vođa tima volontera dobre volje Juraj Duna.

U kasnim popodnevnim satima, rojevi komaraca počeli su da izlaze iz svojih gnijezda, te smo morali završiti posao. Porodice su nam zahvalile za našu pomoć te su nam rekle da bi im trebali dani da isti posao urade sami. Posjetit ćemo ih sutra ujutro te završiti posao.

Po povratku nazad u našu bazu u Orašju, pokupili smo svježe voće i dostavili ga u lokalnu školu koja je služila kao sklonište za porodice sa djecom.

Svi članovi tima su se usaglasili da su ove akcije jedinstveno iskustvo. Nakon naporne izgradnje/rušenja bili smo iscrpljeni, ali smo se osjećali izvrsno u pogledu našeg rada i pružene pomoći.

Nemojte propustiti svu zabavu, kliknite na dugme “Aktivacija” iznad i pridružite nam se u ovom predivnom humanitarnom projektu!

Nadamo se da se čujemo uskoro!

S poštovanjem,

Vaš tim Volontera dobre volje za krizne intervencije

 

 

This entry was posted in Bosanski. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s