Drugi kamion Volontera dobre volje pun humanitarne pomoći na polasku iz Budimpešte

Volonteri dobre volje i članovi Morske organizacije iz OTL Central Europe utovaraju pumpe visokog kapaciteta u žuti kamion Volontera dobre volje

Volonteri dobre volje i članovi Morske organizacije iz OTL Central Europe utovaraju pumpe visokog kapaciteta u žuti kamion Volontera dobre volje

Uz vašu ​​nesebična pomoć uspjeli smo napuniti još jedan kamion sa humanitarnom pomoći koji će biti dostavljen bosanskom gradu Orašje. Sa sobom nosimo 6 tona hrane i vode, kao i pumpe za vodu visokog kapaciteta, koje će biti donirane u Krizna Sjedišta. Pumpe će se koristiti za crpljenje vode iz poplavljenih podruma kuća.

Volonteri dobre volje, koji prate kamion, ostat će u području, pružajući svaku neophodnu pomoć. Ukoliko ste zainteresirani da im se pridružite, kliknite na “Aktiviranje” ili na sekciju “Kontakt” u izborniku iznad i pošaljite nam svoje podatke, a mi ćemo vas u najkraćem mogućem roku kontaktirati. Postoji mnogo različitih poslova koja možete odabrati – od pomaganja u čišćenju sela, distribucije hrane za ljude u skloništu Crvenog križa ili pružanja pomoći.

Još jednom, veliko hvala svima koji su pomogli. Mi ćemo vas držati informiranima o našim akcijama kroz ovaj blog. Nadamo se da vas vidimo u Bosni uskoro.

“Kvalitet toga biti religiozan podrazumijeva dvije stvari: prvo, vjerovanje da su zlo, bol, zbunjenost i nepravde temeljne činjenice postojanja; drugo, skup vježbi i povezanih posvećenih vjerovanja, izražavaju uvjerenje da čovjek može na kraju biti spašen od te činjenice.

Stoga, Volonter dobre volje je osoba koja pomaže svojim kolegama na volonterskoj osnovi, vraćajući svrhu, istinu i duhovne vrijednosti u živote drugih.

Volonter dobre volje ne zatvara svoje oči na bol, zlo i nepravdu postojanja

Umjesto toga, on je obučen za rukovanje tim stvarima i za pomoć drugima u dostizanju olakšanja od njih te, također, postizanju nove osobne snage.

Kako Volonter dobre volje postiže sva ta čuda? U osnovi, on koristi tehonologije Scijentologije kako bi izmijenio uslove na bolje – za njega, njegovu porodicu, njegovu grupu, prijatelje, suradnike i za čovječanstvo.

Da bi zdravo društvo opstalo, potrebno je onoliko Volontera dobre volje koliko ima i policajaca. Društvo postaje onakvo, na šta se koncentrira. Fokusiranjem na duhovne vrijednosti umjesto na kriminal, novi dan možda još svane za čovjeka ​​” – L. Ron Hubbard

This entry was posted in Bosanski. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s